Användningsområden

Användningsområden Ozonvatten

Ozonvatten har många olika användningsområden och är en mycket mångsidig produkt.

Rengöring och städning med Ozonvatten

Ozonvatten rengör mycket bra på alla ytor och material som tål vatten, rengöringskraften motsvarar ungefär ett starkt allrent.
Ozonvatten ersätter över 90% av vanliga rengöringsmedel.
Spraya, låt verka i upp till 30 sekunder och torka sedan av med ren trasa

Naturligt och kemikaliefritt

Ozonvatten kan ofta ersätta de farliga städkemikalier som påverkar vår miljö och som ett resultat kan vi förbättra miljön eftersom ozonvatten inte är en förorening. Ozonvatten är helt ofarligt till skillnad mot många andra kemikalier som finns i ett genomsnittligt hem.
Barnsäkert och 100% miljövänligt.

Desinficering och sanering

Ozon är ett naturligt oxidationsämne med 50 gånger högre oxidationstal än klor och reagerar 3000 gånger snabbare än klor.
Detta gör ozon till en av naturens kraftfullaste desinfektionsmedel och utplånar bakterier, virus och andra smittoämnen på ett fåtal sekunder där andra metoder och kemikalier kräver flera minuters kontakttid. Ozonvattnet lämnar dessutom inga biprodukter eller kemikalierester utan återgår endast till rent syre och vatten vilket gör att ytan inte behöver eftersköljas.

Naturligt antibakteriellt medel

Handtvätt med vanlig tvål är effektivt men inte så effektivt som tvättning med ozonvatten som utplånar bakterier och syresätter huden.
Tvål tar bort med bakterier genom att ytsmuts och fett blir hala nog att gnuggas och sköljas av, medan ozonvatten utrotar bakterierna. Ozonvatten är inte bara överlägsen som desinfektionsmedel men fungerar även snabbare och är säkrare för vår miljö jämfört med antibakteriell tvål, vilken kan bidra till det växande problemet med läkemedelsresistenta bakterier.
Bakterier och virus kan inte bygga resistens mot ozonvatten.

Naturlig hudvård

Ozonvatten är en utmärkt och naturlig hudbehandling för mjukare och friskare hud. När ozonet oxiderar orenheterna i huden så frisläpps syre och syresätter huden, vilket föryngrar hudcellerna. Det bidrar även  till att hålla huden fri från bakterier men är mindre uttorkande jämfört med vanliga kemiska rengöringsmedel. Ozonvatten är idealisk för ansiktsrengöring och för att minska finnar och akne som orsakas av bakterier på huden.
Ozonvatten är också utmärkt för att tvätta sår, skavsår, brännskador, och kan användas för att främja läkning av sår då det inte irriterar huden.

Daglig handhygien

Hygien är en viktig faktor för ett hälsosamt liv. Korrekt handtvätt kan ensamt förhindra förkylningar, influensa, onödiga livsmedelsburna sjukdomar och minska spridningen av smittsamma sjukdomar.
Allmänhygien med ozonvatten är mer fördelaktigt eftersom det är snällare mot huden och torkar inte ut huden som tex handsprit kan göra. Den kan användas i hemmet, på kontoret, i skolan och i offentliga miljöer där man vill förhindra smittspridning mellan människor.

Munhygien

Tandborstar blir infekterade av luftburna bakterier, tandkrämsrester och matrester från munnen. Spraya din tandborste i ozonvatten i varje dag så kommer du att utplåna de bakterier som finns på borsten.
Att gurgla med ozonvatten kan ta bort obehagliga lukter, hålla munnen fräsch och förhindra orala infektioner och munsår

Desinficera löständer

Protesplack orsakas vanligtvis av svamp, vilket leder till dålig lukt och infektion / inflammation på tandköttet och andra delar av munnen.
Ozonvatten fungerar oxiderande och bryter ned lukt, tar bort fläckar, desinficerar, och rengör samtidigt. Proteser och tandställningar kan effektivt steriliseras genom att blottlägga dem i ozonvatten

Husdjurs Hygien

Ozonvatten är icke-toxisk och bra för att tvätta djur. Den bryter snabbt ned bakterier, föroreningar och dålig lukt och lämnar endast kvar rent syre. Tvättning med ozonvatten, jämfört med kemikalier, ger en förbättrad desinficerande effekt, vilket minskar användningen av kemikalier men har fortfarande effektiviteten att avlägsna bakterier och lukter. Detta är en enorm fördel för exempelvis kennlar eller veterinärer för att upprätthålla god hygien.

Hjälpa krukväxterna må bättre

Krukväxter älskar det! Ozonvatten kan förebygga växtsjukdomar och motverka skadeinsekter, vilket förhindrar rotröta och förlänger blomningstiden. Vattna dina växter med ozonvatten och du håller dem friskare, främjar tillväxt och höjer pH-värdet i jorden. Ozon bidrar till att öka syre och kvävehalten vilket gör växterna fräschare och ger en längre livslängd. Det minskar dålig lukt som svamp-infekterade växter producerar.

Håll snittblommor färska längre

Ozonvatten neutraliserar mikroorganismer på snittytan och förhindrar att blommorna vissnar och håller sig fina mycket längre tid.
Ozon neutraliserar etengaser från åldrande och vissnande växter. Det hjälper också att minska alger, svamp, mögel, sporer och rotröta. Under oxidationen av ozon skapas extra syre, som hjälper blommorna att behålla sin fräschör längre. Florister och plantskolor upplever fördelar med längre hållbarhet och bättre plantor när de använder ozonvatten.

Ren tvätt och sängkläder

Använd ozonvatten för att avlägsna bakterier och kemikalieföroreningar. Det tar även bort dålig lukt. Ozon fungerar genom att oxidera och bryta ned fläckar och dofter. Ozonvatten kan även användas för desinficering av sängkläder, babykläder och illaluktande strumpor och skor.

Rengöring av matvaror

Mat kan på ytan ha rester av bekämpningsmedel, Bakterier och virus från hantering hos leverantör och från personal och kunder i butik.
När frukt, grönsaker, fisk, skaldjur eller kött sköljs med ozonvatten så renas ytan från alla smittoämnen, bekämpningsmedel bryts ned och maten blir säkrare att äta utan risk för tex matförgiftning.

Neutraliserar Bekämpningsmedel

Ozon förbättrar smaken av färska livsmedel genom neutralisering av ammoniak och etengas som produceras av nedbrytningsprocessen.
Ozonvatten är helt säkert och naturligt att använda som ett livsmedeldesinfektionsmedel. Det lämnar inte några giftiga biprodukter eller rester och återgår alltid till syre och rent vatten.

Upprätthålla färskhet

Ozonvatten häller bladgrönsaker färska. Det dödar inte bara effektivt mikroorganismer som orsakar att livsmedel förstörs, utan neutraliserar etylengas som gör att grönsaker vissnar.
Ozonvatten försenar mögeltillväxt och  bromsar nedbrytning av många ömtåliga livsmedel, inklusive frukt och grönsaker, vilket hjälper dem att behålla sin fräschör och smak längre.

Desinficera skärbrädor

Skärbrädor kan ha höga halter av potentiellt sjukdomsframkallande bakterier från hantering av exempelvis kött, fågel och fisk. Diskmedel och vatten tar bort bakterier från ytor, men de kan inte döda bakterier, det gör ozonvatten snabbt och effektivt till 100%.
Rengöring med ozonvatten ökar rengöringskraften och dödar ett brett spektrum av skadliga bakterier och virus. Om man tvättar av skärredskapen i ozonvattnet så förhindras korskontaminering.

Sterilisera Redskap

Salmonella, E. coli, och många andra patogener som orsakar matförgiftning kan ofta hittas på̊ redskap och tallrikar särskilt medan du lagar mat. Tvätta redskap och tallrikar som är i kontakt med kött, skaldjur och grönsaker med ozonvatten så elimineras många vanliga livsmedelsburna patogener och förhindrar korskontaminering vid hantering.

Sterilisering av Disktrasan

Svampar och disktrasor toppar listan över att hysa flest bakterier. Obehandlade kan de sprida bakterier och dålig lukt. Genom att desinficera din svamp och disktrasa regelbundet med ozonvatten minskar du kraftigt risken för att omedvetet överföra bakterier genom ytkontakt.

Fräscha upp ditt kylskåp

Ozon är effektivt på̊ att utplåna mikroorganismer som förstör maten, håller dina grönsaker och färskvaror fräscha längre och neutraliserar dålig lukt.